Het idee

Wie denkt aan Halsteren, denkt aan historische bouwwerken: Het Oude Raadhuis en Fort de Roovere. Deze prachtige gebouwen zijn voor veel toeristen aanleiding om deze omgeving aan te doen. In 2017 kiezen we ervoor om een nieuw icoon aan Halsteren toe te voegen: Pompejus. Pompejus is een multifunctionele uitkijktoren op Fort de Roovere. Samen met de inmiddels wereldberoemde Mozesbrug vormt de toren straks een uniek koppel van moderne iconen in Halsteren.

De kar wordt getrokken door Stichting Pompejus. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers, zij verrichten hun werk vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Maar het bouwen doen we niet alleen! Onder het motto ‘Bouwen en Binden’ roepen we iedereen op die mee wil werken aan de komst van Pompejus; inwoners, verenigingen, scholen maar ook bedrijven. Alles is mogelijk: of je nu onderdelen voor de toren wil kopen of liever meehelpt met bouwen. Het belangrijkste is dat we samen de komst van Pompejus mogelijk maken, zodat er straks met recht over ‘onze toren’ wordt gesproken.

Pompejus is meer dan een uitkijktoren. Zo kunnen er kleine exposities of brainstormsessies in worden gehouden en kunnen er op het voorterrein openluchtvoorstellingen plaatsvinden. Hoe groot de toren wordt? Ongeveer 25 meter hoog. Om de top te bereiken moeten er 129 traptreden worden beklommen. Bijzonder is dat iedereen torenonderdelen kan kopen: er zijn ruim 8.000 onderdelen te koop.

Geïnteresseerd? Klik hier om uw stukje toren te bemachtigen!

Facebook